Snart dags för årets fjällfiske på röding.

I år bär det i väg till några rödingsjöar som ligger på nästa 1100 meters höjd. Vi blir 4 personer och två gummibåtar, enligt tidigare rapporter om dessa sjöar finns det mycket stor röding. Ett gäng var där i fjol och fick ett tiotal rödingar mellan 2-3 kg från land.

Brukar packa med Sushiris och göra egen röding sushi som vi serverar med en iskall öl.

Helsteka ren

Det är inte speciellt svårt att helsteka ren och andra djur. Men det behövs en kraftig grillställning och det kanske inte alla har tillgång till. Så oftast blir det enklast att köpa helstekt ren från något cateringföretag.
Men det är väl värt att prova själv, om man har känningar i restaurangbranchen brukar det inte vara så svårt att få låna en ställning.
1.  Sprutsalta djuret dagen innan (80-100gr salt och ca 1 msk socker per liter vatten)
2.  Skär lös lår och bog lite från kroppen så du kan ”fläka” ut dem lite. Bind sedan upp kroppen med ståltråd på din ”grillstång”
3.  Grilla på svag värme med glöd under bog och stek, vänd kroppen ett halvt varv varje kvart. Grilla till rätt kärntemperatur beroende på köttslag (sista halvtimmen glacar man med sin favoritglace) Tänk bara på att bogen blir klar före steken så där ska du ha lite svagare värme.
Tag djuret från värmen och slå in hela i folie och låt vila minst 30 minuter.

Grovstycka och skiva upp köttet, servera med en god sås, sallad och potatisgratäng

Heltsekt renkalv på 17 kg