Så här lätt är det inte under jakten

Var ute en sväng och tittade i skogen. Raija hittade en höna som satt helt pall i träden. Hunden skällde och jag gick in och stötte hönan. Fjärde gången fick jag kasta kottar på hönan för att hon skulle flyga. Femte gången kastade jag en tung pinne i trädet då hon satt så högt uppe så jag nådde inte upp med kottarna.

Tyvärr hade jag bara mobiltelefon med så man ser inte hönan på bilderna. Fick ett par filmer där man ser hunden men inte hönan.

Tjäderhönan hade garanterat hamnat i grytan om de var jakt.

Helgjakt på första snön

Hade med en arbetskompis och jagade två dagar senaste helgen, men det var ”massor” av annat folk i skogen så jakten blev inte så bra. Lördag så hittade vi några tjädrar jag fick skjuta en höna efter en enkel ansmygning.  Kompisen stötte en höna och en annan höna han smög på släppte efter ett par minuter.

Söndag gick vi runt ett berg där det på lördagen hade jagat minst 2 olika ekipage. Vi gick i 5 timmar jag fick skjuta en orrhöna som jag hade turen att få se på ca 80 meter i skogen. Förutom den såg vi tre skvätträdda orrar som slog precis bredvid oss och släppte på en gång.

Tvivlar på att det fanns så mycket mer fågel i detta berg eftersom förutsättningarna var optimala, lite vind –10 grader och 15 cm snö.