Rödingfiske i fjällen

Ja då var årets fjällfisketur av klarad. Det började fint med en röding på ca 1,2 kg i fjärde kastet. Så jag trodde vi kommit till rödingparadiset, men det visade sig att det var en slump så resten av veckan blev det få men stora rödingar. De vägde mellan 0,8-1,6 kg med en medelvikt på ca 1 kg.

Vi hade kanonväder nästan hela tiden så jag till och med brände nästippen i solen, det händer inte ofta på över 1000 meters höjd.

Rödingarna på bilden fick jag på två kast i en av de större sjöarna ovanför Ritsem. Jag hade på tre rödingar på två kast och fick två. Som vanligt var det den största som släppte, den som släppte hade jag på mellan 5-10 minuter och den rusade många och långa rusningar under tiden. När den släppte ca 50 meter ut från land så högg det nästan genast en ny röding på ca 1 kg.

Snart dags för årets fjällfiske på röding.

I år bär det i väg till några rödingsjöar som ligger på nästa 1100 meters höjd. Vi blir 4 personer och två gummibåtar, enligt tidigare rapporter om dessa sjöar finns det mycket stor röding. Ett gäng var där i fjol och fick ett tiotal rödingar mellan 2-3 kg från land.

Brukar packa med Sushiris och göra egen röding sushi som vi serverar med en iskall öl.