Ja då var årets fjällfisketur av klarad. Det började fint med en röding på ca 1,2 kg i fjärde kastet. Så jag trodde vi kommit till rödingparadiset, men det visade sig att det var en slump så resten av veckan blev det få men stora rödingar. De vägde mellan 0,8-1,6 kg med en medelvikt på ca 1 kg.

Vi hade kanonväder nästan hela tiden så jag till och med brände nästippen i solen, det händer inte ofta på över 1000 meters höjd.

Rödingarna på bilden fick jag på två kast i en av de större sjöarna ovanför Ritsem. Jag hade på tre rödingar på två kast och fick två. Som vanligt var det den största som släppte, den som släppte hade jag på mellan 5-10 minuter och den rusade många och långa rusningar under tiden. När den släppte ca 50 meter ut från land så högg det nästan genast en ny röding på ca 1 kg.

Share:

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =

Liknande tårtor