Kamikaze tupp

Jag var med om en annorlunda händelse i veckan. Jag hörde att hunden tog upp en tupp ca 100 meter framför mig som hon fick ståndskall på. Efter en minut släpper tuppen och flyger 150 meter där det blir nytt ståndskall på en minut innan han släpper igen. Denna gången flög han ca 100 meter och hunden fick nytt ståndskall igen.
Tar mig in på ca 75 meter innan jag får se tuppen som går och hoppar mellan kvistarna i trädet samtidigt som han spänner upp stjärtfjädrarna, ser precis ut som att han spelar fast utan ljud.
Jag tror mig hitta en lucka men totalbommar och tuppen flyger men kommer tillbaka och landar i samma träd efter 10 sekunder???, där han fortsätter och spänna sig för hunden. Jag tar mig in på 25 meter innan jag får fritt och skjuter honom.

Jag har tidigare aldrig varit med om att en tupp som blivit ”stött” kommer tillbaka till samma träd, snacka om Kamikaze-tupp!

Vet inte riktigt hur det fungerar med filmen men dubbelklicka på den så ska den spelas upp.

Tjädertupp igen!

Tjädertupp med norrbottenspets

Jag hann med en kort sväng på de kustnära markerna i söndags. Det resulterade i en gammeltupp igen. Raija skällde den i en bergsbrant och efter 25 minuter smygande fick jag syn på den på 20 meters håll. Det var för risigt att skjuta så jag fick krypa fram ytterliggare 1 meter helt öppet för tuppen. Då fick jag rent skottfällt för kula och horneten fick göra sitt jobb.

Nu var det tredje turen jag var ut i år och fått skjuta fågel alla gånger. Samt att jag släppt 2 hönor som jag varit in på 15 meters håll på. Så trots alla rapporter om dåligt med fågel har då jag hittat en del.

Bilden är väl inget att hurra för men det blir inte bättre med mobilen.

Jakten på tjäder har börjat för i år

Ja då var jaktpremiären avklarad. Det han blir den 27/8 innan jag tog mig i väg till skogs och då hann jag bara med att gå två korta turer. Där jag fick skjuta en tjäderhöna för Raija på ett bra ståndskall.

Nu var jag i väg i går(3/9)  igen för en tretimmars tur i kustnära skog med Raija. Det blev en gammeltupp efter 35 minuters smygande. Jag sköt bom första skottet på 45 meters håll för att den satt så risigt till, men efter en spännande omladdning och förflyttning i sidled fick jag öppet skottfält och tuppen ramlade.

Ursäkta kvaliten på bilden, den är tagen med taskig mobilkamera.

Tjädertupp jakt med trädskällare