Tjädertupp med norrbottenspets

Jag hann med en kort sväng på de kustnära markerna i söndags. Det resulterade i en gammeltupp igen. Raija skällde den i en bergsbrant och efter 25 minuter smygande fick jag syn på den på 20 meters håll. Det var för risigt att skjuta så jag fick krypa fram ytterliggare 1 meter helt öppet för tuppen. Då fick jag rent skottfällt för kula och horneten fick göra sitt jobb.

Nu var det tredje turen jag var ut i år och fått skjuta fågel alla gånger. Samt att jag släppt 2 hönor som jag varit in på 15 meters håll på. Så trots alla rapporter om dåligt med fågel har då jag hittat en del.

Bilden är väl inget att hurra för men det blir inte bättre med mobilen.

Share:

Facebook
Pinterest

2 svar

  1. Grattis! Har varit iväg typ varannan dag med vår nobs Svante sen fågeljakten startade men fasen va dåligt med fågel det är. Han söker ut bättre och bättre för varje gång. Tyvärr vägrar dom han hittar att träa utan flyger flera mil bort. Håller tummarna för att det ska bli nån träff under älgjaktsuppehållet. Inte lätt det här med injagning när man är nybörjare själv.

  2. Hunden jag jagar med nu Raija har aldrig varit några svårigheter med. Förutom att hon gillar ekorre som min bror lärt henne att skälla när han var hundvakt.
    Gammtiken som jag fick ta bort för några veckor sedan tog lite längre tid, men efter första fågeln gick hon som klockan.
    Men det gäller att ha lite tur och vara ofta i skogen och på alla de ”heta” ställena man vet om, då lossnar det för eller senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =

Liknande tårtor

Finalister Tårtmästare 2019

Här presenteras jurymedlemmarnas finalister i tävlingen Årets Tårtmästare 2019 samt Gilla Priset 2019. Juryns finalister presenteras utan inbördes ordning. Jurymedlem Caroline Douren Jurymedlem Karin Bernfalk

Påsktårta

Spritsad tårta till påskfirandet med smaker av vanilj och citron. Bilden inskickad av Pernilla Schöld Spritsad påsktårta. Spritsad med vit chokladgrädde. Ljusa bottnar fyllda med

Rödingfiske i fjällen

Ja då var årets fjällfisketur av klarad. Det började fint med en röding på ca 1,2 kg i fjärde kastet. Så jag trodde vi kommit