Jobbig fjälljakt med hund

Jag jagade på ett ställe där man får gå ca 3 km innan jag har jakt och där släppte jag Nova och styrde mina steg mot ett vindskydd som ligger ca 7 km från vägen.När jag kommer fram till vindskyddet ser jag på pejlen att hunden skäller ca en kilometer ifrån mig mot vägen till ok de är bara att gå tillbaka, när jag gått kanske halvvägs så tystnar hunden.Så jag visslar på henne men ser på pejlen att hon vänt om mot bilen (troligen var hon i björn efter fågeln släppte), skit vad göra? så det är bara att lägga benen på ryggen och skynda sig för jag har parkerat på en trafikerad väg. När jag andfådd närmar mig bilen och hunden ser jag att hon börjar röra sig upp åt berget fast på ”fel” mark, ok tänker jag hon tar en lov, när jag kommit fram till bilen så har hon börjat skälla ca 500 meter in på grannmarken, så jag lägger in bössan i bilen och går för att hämta henne men ståndskallet flyttar sig uppåt berget så fort jag närmar mig. Tillsist efter mycket möda så hinner jag i fatt hunden och ståndskallet ca 3 km från bilen och stöter det hon skällt, som jag inte vet vad det var men en stor och grå fågel var det och inte en tjäder. Så de vart en jakttur på 20 km fågelvägen i brant fjällterräng varav ca 10 km i fullt språng utan något byte annat än svett.

Trött hund blev det också

Share:

Facebook
Pinterest

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + sex =

Liknande tårtor

Finalister Tårtmästare 2019

Här presenteras jurymedlemmarnas finalister i tävlingen Årets Tårtmästare 2019 samt Gilla Priset 2019. Juryns finalister presenteras utan inbördes ordning. Jurymedlem Caroline Douren Jurymedlem Karin Bernfalk

Påsktårta

Spritsad tårta till påskfirandet med smaker av vanilj och citron. Bilden inskickad av Pernilla Schöld Spritsad påsktårta. Spritsad med vit chokladgrädde. Ljusa bottnar fyllda med

Rödingfiske i fjällen

Ja då var årets fjällfisketur av klarad. Det började fint med en röding på ca 1,2 kg i fjärde kastet. Så jag trodde vi kommit