Nästan ekorrjakt i fjällen

Var ute med Raija på tur, det började bra och jag fick skjuta en Tjhöna, sedan tar hon upp en tupp 150 meter nedanför mig som sitter ett par minuter innan han släpper och det blir förnyat ståndskall ca 400 meter ovanför mig. En STOLT husse börjar gå mot skallet med ett smil på läpparna och tänker nu har det ”släppt” ordentligt för lilltiken, minst 500 meters förföljande i lite blåst. Jag smyger in på ståndskallet och tiken sitter, skäller och pekar perfekt vart tjädern sitter, men jag ser den inte tillsist efter mycket krypande får jag syn på ett öga i den täta granen, syftar vart kroppen är osäkrar och ska precis trycka av då rör sig ”tjädern” lite och jag ser ett par öron. Ridån ramlar ned och jag inser att jag höll på att skjuta en ekorre istället för att bli en stolt husse som skjutit på ett bra förföljande. Som räddning på jaktturen blev det en del fågel till sist i alla fall.

Ekorrjakt

Share:

Facebook
Pinterest

Ett svar

  1. He he,
    Varit med om liknande saker. Tur att det finns fler än jag som gör sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + tio =

Liknande tårtor

Finalister Tårtmästare 2019

Här presenteras jurymedlemmarnas finalister i tävlingen Årets Tårtmästare 2019 samt Gilla Priset 2019. Juryns finalister presenteras utan inbördes ordning. Jurymedlem Caroline Douren Jurymedlem Karin Bernfalk

Påsktårta

Spritsad tårta till påskfirandet med smaker av vanilj och citron. Bilden inskickad av Pernilla Schöld Spritsad påsktårta. Spritsad med vit chokladgrädde. Ljusa bottnar fyllda med

Rödingfiske i fjällen

Ja då var årets fjällfisketur av klarad. Det började fint med en röding på ca 1,2 kg i fjärde kastet. Så jag trodde vi kommit